Webshop

     It's Elvis Time volgen op Twitter         It's Elvis Time volgen op Facebook         It's Elvis Time volgen op Hyves
nieuwsbrief

Fanclub

Evenementen

Aanbiedingen

Graceland : live webcam

Foto's verjaardagstaart Elvis 2011

 
Dit was hem! De verjaardagstaart op Elvis Presley Boulevard. Op de televisie die op de foto zichtbaar is, werd tijdens de ceremonie beelden van Elvis vertoond.

Foto's gemaakt op Graceland's crossing op 8 januari 2010

Familie Presley op Graceland, ter ere van Elvis zijn 75ste verjaardag.

Graceland is de naam van het landgoed in Memphis waar Elvis Presley van  1957 tot zijn dood in 1977 woonde.

 

 

Graceland is het meestbezochte woonhuis dat als museum fungeert in de USA na het Witte Huis. Per jaar komen er meer dan 600.000 mensen op bezoek. Naast het huis, aan de andere kant van de 'Elvis Presley Boulevard', is een groot complex gebouwd, bestaande uit een hotel (Heartbreak Hotel), het Graceland winkelcentrum, Graceland Plaza met winkels, een bioscoop en diverse tentoonstellingen en Elvis' Automuseum. Bovendien is Elvis' privévliegtuig, de Lisa Marie, er te bewonderen.

Pal boven de entree bevind zich de badkamer, de plaats waar het ontzielde lichaam van Elvis op 16 augustus 1977 werd aangetroffen. De gehele bovenverdieping wordt continu door twee bewakers bewaakt, één onderaan en één bovenaan de trap. Ze is hermetisch afgesloten en niet toegankelijk voor het publiek.

Sinds Elvis' dood hebben nog maar een handvol mensen de bovenverdieping betreden. Alleen de curartor van Graceland, Priscilla Presley en Lisa Marie Presley mogen er komen. Eén fan is er tot nu toe in geslaagd dat ook te doen. Acteur Nicolas Cage, een korte tijd getrouwd met van Lisa Marie, mocht in het geheim het 'Heiligdom' betreden in 2002.

De slaapkamer en de badkamer van Elvis zouden al die tijd onaangeroerd gebleven zijn zoals hij ze het laatst gezien heeft. Ondergoed, kousen, pyjama's, truien en andere dingen liggen nog steeds in de lades van de kasten. In de badkamer zouden nog steeds handdoeken, eau-de-cologne, tandpasta, deodorant en andere persoonlijke zaken staan die Elvis gebruikt heeft.

Op de begane grond vindt u o.a natuurlijk de huiskamer, eetkamer, keuken, slaapkamer van Vernon en Gladys, Jungle Room. Buiten bevind zich het kantoor van Vernon, de speelplaats van Lisa Marie, de schietoefenruimte, hall of fame de raquetball building met de trophy room ( hier vindt u kostuums gedragen door Elvis en een grote collectie awards). Meditation Garden is voor de meeste Elvis fans een emotionele wandeling. De wandeling gaat langs het graf van Gladys Love Presley, Vernon Elvis Presley, Elvis Aaron Presley en Minnie Mae Presley. Ook ligt er een herdenkingssteen van Jesse Garon Presley, de doodgeboren tweeling broer van Elvis.

Graceland is door de jaren heen op verschillende manieren verlicht en gedecoreerd. We laten u door middel van onderstaande foto's een overzicht zien.

Dagelijks aanblik Graceland.

Graceland bij avondlicht

Graceland in de sneeuw

 

 Operation: Blue Suede Shoes. Als ode aan de Blue Memphis Tigers

 

Ieder jaar wordt de kerstverlichting ontstoken vanaf de dag na Thanksgiving t/m Elvis zijn verjaardag op 8 januari.

Elvis Presley Enterprises, Inc.  steunt de Amerikaanse Heart Association en  the Go Red For Women campagne. Graceland werd daarom in de rood lichtblad gedompeld.

 Tijdens de actie ‘Go Orange for Animals’ wordt aandacht gevraagd voor het dierenleed wereldwijd.


Graceland vanuit de lucht.